logo buurtbus

Menu

Chauffeur worden?

Alle chauffeurs, mannen en vrouwen,  zijn vrijwilligers die een keer per week maximaal vier uur op de bus rijden. Het is onbetaald werk, maar er staat tegenover dat de dienstverlening aan het publiek enorm gewaardeerd wordt. Iedereen met een gewoon personenwagenrijbewijs mag de bus besturen en dat mag tot de leeftijd van 79 jaar bereikt wordt.

De vereniging zorgt voor een medische keuring en geeft een reiskostenvergoeding voor woon - werkverkeer . De chauffeurs en hun partner mogen gratis gebruik maken van de buurtbus en er worden voor de vrijwilligers twee uitstapjes per jaar georganiseerd.  De leden van de vereniging zijn afkomstig uit alle plaatsen die door de bussen bediend worden. Omdat er ieder jaar een paar mensen zijn die, vaak na jarenlange dienst, afscheid moeten nemen, is de vereniging steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Wie meer informatie wil, of zich wil aanmelden als vrijwilliger kan contact opnemen met coördinator  Jac Klijn, tel. 06-43790135 of met de secretaris van de vereniging Bart Dane, tel. 0162  315266. Of via ons contactformulier